Szkolny konkurs – gastronomia na wesoło, czyli carving w innym wydaniu

W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia w Zespole Szkół Zawodowych w Giżycku zorganizowano konkurs na najciekawsze dzieło przygotowane bądź wyrzeźbione z surowców spożywczych. Uczniowie mieli różne pomysły m.in. przygotowano choinkę z brokułów, bałwanki z bagietki i majonezu a także choinki z ogórka. Uczestnicy wykorzystywali tylko surowce jadalne, najczęściej warzywa i owoce.
Wyniki konkursu:
I MIEJSCE – Norbert Nowosadko klasa I T – piękna choinka z brokułów
II MIEJSCE – Aleksandra Stankiewicz klasa II bT – choinka z pomarańczy oraz brokułów
III MIEJSCE – Julia Krupa klasa I T – bałwanki z bagietki i majonezu oraz choinka z ogórka
Organizator Urszula Siergiej-Todryk
informacja: Zespół Szkół Zawodowych w Giżycku
konkurs gastronomiczny konkurs gastronomiczny konkurs gastronomiczny konkurs gastronomiczny